پیچ اینستاگرام نوین فوم
کليک کنيد

پالت پلاستیکی

امروزه یکی از مواردی که در صنعت و بسیار کاربرد دارد پالت ها هستند. پالت پلاستیکی از انواع پر کاربرد و مقاوم پالت هستند. اگر اکنون به یکی از تره بارهای موجود در سطح شهر بروید، می بینید که بیشتر میوه ها روی پالت هایی از جنس های مختلف، بخصوص جنس پلاستیکی قرار گرفته اند. معمولا پالت ها در انواع مختلفی مانند پلاستیکی، چوبی و غیره تولید می شوند. افراد با توجه به موارد مصرف باید پالت مورد نظر خود را انتخاب کنند. معمولا پالت های چوبی و آهنی برای حمل وسایل سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. پالت های پلاستیکی به دلیل جنس و خصوصیت هایی نظیر انعطاف پذیری، موارد استفاده ی بیشتری در صنعت نسبت به پالت های چوبی و آهنی دارند. علاوه براین، امروزه برای حفظ منابع چوبی، معمولا از پالت پلاستیکی استفاده می کنند. در این مقاله سعی داریم تا به معرفی پالتهای پلاستیکی، خصوصیات، کاربردها، مزیت های استفاده از پالت های پلاستیکی بپردازیم. در پایان مقاله به بررسی نمونه هایی از پالت های پلاستیکی در اندازه های مختلف می پردازیم.

 پالت پلاستیکی ارزان

پالت پلاستیکی چه کاربردهایی دارد؟

جنس پلاستیک برای پالت ها، معمولا دارای خصوصیات متنوع است. ممکن است پلاستیک استفاده شده در سبدها، سخت یا نرم و یا مات یا شفاف باشد. در واقع شرکت های تولید کننده ی پالت های پلاستیکی، این پالت ها را با خصوصیات مختلف تولید کرده و به بازار عرضه می کند تا افراد با توجه به خواسته ی خود آن ها را خریداری کنند. در ادامه ی این بخش به بررسی مهم ترین کاربردهای سبدهای پلاستیکی می پردازیم:

  • بسته بندی میوه: معمولا عمده فروشی ها و میوه فروشی ها، از بسته بندی های پلاستیکی برای بسته بندی کردن میوه های خود استفاده می کنند. سبدهای پلاستیکی باعث می شود تا استفاده و انتقال میوه راحت تر شود. معمولا سبدهایی که برای بسته بندی کردن میوه ها مورد استفاده قرار می گیرد در اندازه های مختلفی تولید می شوند. معمولا سبدهای پلاستیکی که برای انتقال و صادر کردن میوه ها مورد استفاده قرار می گیرند، از جنس بهتری برخوردارند؛ دلیل این موضوع هم این است که میوه ها باید مدت زمان و مسافت زیادی را طی کنند تا به مقصد مورد نظر برسند. سبدهایی که برای صادرات میوه مورد استفاده قرار می گیرند، از ارتفاع کمتری برخوردارند.

موارد استفاده و کاربرد

  • بسته بندی قطعات فلزی: معمولا قطعات فلزی نظیر پیچ و مهره به دلیل ساختاری که دارند، می توانند باعث خرابی و تخریب سبدها شوند. از این رو، از سبدهای پلاستیکی که مقاومت بیشتری در برابر آن ها دارند، استفاده می شود.
  • بسته بندی و حمل و نقل مواد پروتئینی: شرکت های تولید کننده ی محصولات لبنی و پروتئینی مانند شیر و دوغ را بعد از تولید در سبدها و بسته بندی ها پلاستیکی قرار می دهند. روی این محصول برای ایمنی بیشتر با فوم پلی اتیلن پیچیده شده و سپس برای حمل روی پالت قرار میگیرند. این بسته بندی باعث می شود تا برای این محصولات در هنگام انتقال از شرکت ها به فروشگاه ها، مشکلی پیش نیاید.
  • بسته بندی و حمل و نقل محصولات شیلات: معمولا شیلات محصولاتی نظیر میگو و ماهی را به کمک همین بسته بندی و سبدهای پلاستیکی منتقل می کند. این بسته بندی ها به نگهداری مناسب از این محصولات دریایی کمک می کند.
  • حمل و نقل نوشیدنی ها: شرکت های تولید کننده ی نوشابه ها و دلسترها به کمک این بسته بندی می توانند محصولات خود را به نقاط مختلف کشور منتقل کنند.
  • صادرات قطعات بزرگ صنعتی: یکی از مصارف سبدها و بسته بندی های پلاستیکی که کمتر دیده شده است، بسته بندی قطعات بزرگ صنعتی است.

 پلت پلاستیکی

استفاده از پالتهای پلاستیکی چه مزایا و معایبی دارد؟

معمولا شرکت های تولید کننده پالت  پلاستیکی، آن ها را با دو جنس مختلف تولید می کنند. یکی از این پلت ها، از گرانول های PVC ساخته شده است که معمولا برای صادر کردن وسایل حساس و سنگین، نوع دیگر از بازیافت کردن مواد پلاستیکی به دست آمده است که برای استفاده های داخلی و حمل وسایل سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه ی این بخش به بررسی مهم ترین مزایا و معایبی که پالت های پلاستیکی دارند، می پردازیم:

  1. عایق حرارتی و الکتریکی و مقاوم در برابر حلال های شیمیایی.
  2. استفاده از پالت های پلاستیکی شفاف (از جنس آکریلیک ها) به جای شیشه.
  3. به دلیل ناتوانی اثر قارچ ها و کپک ها بر روی سبدهای پلاستیکی، این سبدها استفاده ی گسترده ای در تجهیزات پزشکی دارند.
  4. پالت پلاستیکی در برابر شرایط جوی مقاوم است.
  5. مقرون به صرفه و ارزان بودن پالت های پلاستیکی در مقایسه با انواع دیگر پلت ها.
  6. قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری بالا.
  7. به دلیل سبک بودن، این پلت ها قابلیت جابجایی خوبی دارند.

 

اندازه های مختلف پالت پلاستیکی:

معمولا پالت های پلاستیکی باتوجه به نیاز افراد در ابعاد مختلفی تولید و عرضه می شوند. در ادامه ی این بحث به بررسی چند مورد از پرکاربردترین اندازه های پالت های پلاستیکی در صنعت و تره بار می پردازیم. معمولا اندازه ی پالت های پلاستیکی که برای مواردی مانند جابجایی محصولات کشاورزی، میوه ها و سبزیجات استفاده می شود حدود ۱۲۰ در ۱۲۰ سانتی متر می باشد. ممکن است اندازه ی این پالت ها  اندکی تغییر کند و معمولا بین این محدوده تولید می شود.

براساس اندازه ی اعلام شده، پلت های با اندازه ی کوچک تر برای حمل و نقل محصولاتی مانند تخم مرغ و میوه هایی با ابعاد کوچک و سبزیجات مورد استفاده قرار می گیرد. پالت های پلاستیکی بزرگتر برای حمل و نقل محصولاتی مانند کفپوش گرانولی ، قطعات فلزی و … استفاده می شود.

 

جمع بندی:

در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی خصوصیات و قابلیت های سبدهای پلاستیکی و موارد صنعتی آن بپردازیم. اگرچه موارد استفاده و قابلیت های مصرف پلت های پلاستیکی نسبت به جنس های دیگر بیشتر است، اما خطر آلودگی محیط زیست باعث شده تا انسان به فکر ایجاد تغییرات در ساختار سبدهای پلاستیکی بشوند. هدف این تغییرات افزایش تخریب پذیری سبدهای پلاستیکی است تا زودتر در محیط تجزیه شوند و محصولات فرعی حاصل از تخریب سبدها، آلودگی کمتری برای محیط زیست و در نتیجه انسان ها ایجاد کند.

محصولات پیشنهادی